Sportief wandelen bij Levitas

Sportief wandelen is een laagdrempelige manier van bewegen in de vrije natuur. Tijdens de trainingen wordt gewerkt aan de algemene loopconditie met tussendoor wat oefeningen voor bepaalde spiergroepen, de balans en de coördinatie. Dit alles lekker buiten met als hulpmiddelen of hindernissen alles wat we buiten tegenkomen zoals trappetjes, muren en hekjes. Natuurlijk speelt gezelligheid een belangrijke rol.

Sportief wandelen wordt gedaan om:

  • fitheid te verbeteren en fit te blijven 

  • de beweeglijkheid te verbeteren en te behouden 

  • balans en coördinatie te verbeteren 

Doelgroep

Dames en heren vanaf 40 jaar. De aangeboden oefeningen zijn naar behoefte zwaarder en lichter te maken. De loopvormen die worden aangeboden, houden altijd contact met de grond. Er wordt dus niet gejogd of gesprongen.  

De les 

De lessen zijn zo veel mogelijk buiten. Afhankelijk van het doel van die dag voert de route naar bijvoorbeeld de sluizen of het kasteelpark. Er wordt gebruik gemaakt van de obstakels die onderweg te vinden zijn, maar er gaat soms ook klein materiaal mee zoals gewichtjes of dynabands. Alleen als het weer echt te slecht is door onweer of gladheid is er een alternatieve les in de turnhal. 

Dagen en tijden

We lopen op de volgende momenten:

  • Dinsdag 9.30 - 10.30. We starten bij de turnhal op sportpark Mariënhoeve.
  • Vrijdag 9.30 - 10.30. We starten op het pleintje tegenover de HEMA.

Proefles?

Proeflessen zijn weer volop mogelijk, je bent van harte welkom!

Je kunt bij Levitas twee gratis proeflessen volgen om te zien of je het leuk vindt en lid wil worden. Voordat je een proefles doet, kun je een mail sturen met de naam, geboortedatum, telefoonnummer, sportkeuze en geslacht van de sporter, dan bepalen we in overleg welk moment het beste is voor een proefles. Ons aanmeldformulier hiervoor vind je op deze pagina.

Wil je weten wanneer we welke lessen aanbieden? In het rooster (pdf) zie wanneer we welke groepen aanbieden.