Freerunning

Freerunning

Waar parcours en tricking samenkomen: dat is Freerunning! Parcours is een ontsnappingstechniek waarbij je zo snel mogelijk van punt A naar punt B moet komen terwijl je onderweg allerlei obstakels moet overwinnen. Tricking is op één plaats allerlei tricks uitvoeren. Van flips tot flairs. Freerunning is een parcours afleggen waarbij je dit behalve snel ook zo spectaculair mogelijk doet. Freerunning is een snelgroeiende internationale sport. YouTube staat er vol mee.

De stad als sportarena

Je gebruikt alles in je omgeving; muren, hekjes, bankjes en de grond om je tricks uit te voeren terwijl je van het ene naar het andere punt gaat. Wil je nieuwe tricks oefenen, dan is dat niet zonder gevaar. In de turnhal kunnen we dit wel veilig trainen. Je maakt dus de tricks van buiten eerst in de veiligheid van de turnhal. Natuurlijk heeft de trainer ook alle technische tips voor je om het aan te leren. Het leukste is uiteindelijk om je tricks op te nemen en te delen met vrienden. 

Doelgroep

Freerunning kan vanaf 10 jaar en is voor zowel jongens als meisjes.

De les

De lessen hebben een minder strak omlijnd doel en lossere organisatie dan bijvoorbeeld turnen. De lessen moeten ook gezellig zijn en ruimte bieden voor sociale interactie. Wel ziet Levitas het als een sport waarvoor getraind moet worden. De vrijheid heeft in de les zijn grenzen.

Dagen en tijden

Onze freerunninglessen zijn op de volgende dagen en tijden:

  • Zaterdag 11.00 - 12.00 uur in Wijk bij Duurstede (turnhal): geboortejaar 2013-2014
  • Zaterdag 12.00 - 13.00 uur in Wijk bij Duurstede (turnhal): geboortejaar 2012 en eerder 

Proefles?

Proeflessen zijn volop mogelijk bij Levitas, je bent van harte welkom!

Je kunt bij ons twee gratis proeflessen volgen om te zien of je het leuk vindt en lid wil worden. Voordat je een proefles doet, kun je een ons aanmeldformulier invullen met de naam, geboortedatum, sportkeuze en geslacht van de sporter.

Wil je weten wanneer we welke lessen aanbieden? In het rooster (pdf) zie wanneer we welke groepen aanbieden.