Clubtaak

Voor iedereen bij Levitas zijn een schone hal, soepele evenmenten en een slimme organisatie belangrijk. Alleen dan kunnen we veilig en prettig met elkaar blijven sporten.

Om daarbij een betrokken, gezellige club te kunnen zijn én dit alles ook betaalbaar te houden, doen we als leden zoveel mogelijk werk binnen Levitas zelf: het schoonhouden van de hal, het voorbereiden en begeleiden van evenmenten, het voeren van de administratie en het schrijven van teksten voor bijvoorbeeld ledenbrieven ;-). Wij noemen dit onze clubtaken en bij Levitas kan iedereen zelf kiezen welke taak hij of zij wil doen voor de club.

Hoe werkt het?

Aan het begin van het lidmaatschap geven alle Levitasleden hun keuze voor een clubtaak door aan onze coördinator, waarna ze worden ingedeeld of benaderd voor overleg over de taak. Voor de meeste clubtaken maken we voor elk sportseizoen (of per half jaar) een indeling, dus weet je als lid direct waar je aan toe bent. Hoe meer jij of je kind bij ons sport, hoe meer inzet voor clubtaken we van je verwachten.

Welke clubtaak kan ik kiezen?

We hebben onze clubtaken in drie hoofdgroepen ingedeeld:

Clubtaaksoorten en inspanningen.png

Alle soorten clubtaken die kunt doen, vind je bij de clubtaakvacatures. Heb je een eigen idee voor een activiteit om de vereniging te ondersteunen die hier niet is vermeld? Laat het ons weten!

Hoe vaak moet ik een clubtaak vervullen?

De clubtaken die we aanbieden, zijn allemaal taken die gedaan moeten worden. We verdelen de taken dus onder de mensen die die taak hebben gekozen. Dat betekent: hoe meer handen, hoe lichter het werk. Als meer mensen een clubtaak vervullen, hoeven we elk van die mensen minder vaak in te zetten voor het werk. Juist daarom willen wij mensen aanmoedigen om niet af te kopen, maar mee te doen met de clubtaken: het betekent minder werk voor iedereen, is gezellig en je krijgt een beter beeld van de club waar jij (of je kind) sport.

Het aantal keren dat je moet schoonmaken/bardienst draaien enzovoort hangt dus af van het totaal aantal mensen dat daar voor kiest. Toch kunnen we op grond van de afgelopen jaren wel globaal aangeven hoeveel inspanning we verwachten.

 • Recreatiesporters
  • Helpen schoonmaken, twee x per seizoen
   óf
  • Evenementen ondersteunen: twee dagdelen per seizoen
 • Wedstrijdsporters
  • Helpen schoonmaken, vier x per seizoen
   óf
  • Evenementen ondersteunen: drie dagdelen per seizoen

Toelichting op de weging: in uren is het schoonmaken minder intensief (één uur per keer), maar daar staat tegenover dat mensen er veelal speciaal voor naar de turnhal moeten komen, op een doordeweekse avond (21.00 – 22.00 uur). Helaas is dat tijdstip door de goede zaalbezetting het enige moment in de week dat we beschikbaar hebben voor het stofzuigen. Het ondersteunen van evenementen kost meer tijd, maar wordt vaak gecombineerd met ‘al aanwezig zijn’ bij een wedstrijd en is voor veel mensen een leuke bezigheid. Om die reden hebben we voor bovenstaande weging gekozen.

Ik kan door omstandigheden niet helpen bij evenementen of schoonmaak. Wat nu?

We hebben ook een aantal clubtaken waarvoor fysieke inspanningen of langere aanwezigheid niet nodig zijn. Dit zijn vooral taken die meer administratief van aard zijn of op een andere manier 'achter de schermen' worden gedaan. Op dit moment hebben we voor een aantal van die taken een concrete 'vacature' opgesteld.

Bekijk hier onze clubtaakvacatures!

Wil je één van deze taken als clubtaak doen? Meld je er dan voor aan via clubtaak@levitasgymdance.nl

Kan mijn kind de clubtaak ook zelf vervullen?

Jazeker, sportende kinderen vanaf een jaar of 13 kunnen ook sommige clubtaken vervullen. Bedenk dus gerust of het in jouw situatie de ouder of het kind is die de clubtaak vervult en geef dat ook door. Clubtaken die hier in onze ogen (in overleg) voor in aanmerking komen, zijn:

 • Stofzuigen turnhal (let op: tijden zijn 21.00 – 22.00 uur)
 • Vaste begeleiding in turnles andere groep
 • Helpen/ondersteunen bij evenementen (op-/afbouw, kassa, catering)
 • Organiseren/helpen bij activiteiten (collecteren, organiseren/regelen).

Bedenk zelf wel goed of de clubtaak echt past bij je kind zodat het er echt een bijdrage aan kan leveren.

Mag een familielid of kennis mijn clubtaak vervullen?

Omdat we streven naar zoveel mogelijk binding en betrokkenheid in onze club, heeft het onze voorkeur dat leden de clubtaak zelf vervullen. Stel dat dit door omstandigheden niet lukt, dan is het ook mogelijk om iemand anders te vragen je clubtaak voor je te vervullen. Dus: ken je iemand die dit namens jou kan en wil doen? Laat het ons weten.

Help: ik ben ingedeeld maar ik kan niet. Wat nu?

Voor bijvoorbeeld het schoonmaken van de hal is per maand steeds een andere groep leden aan de beurt. Als iemand van hen een keer niet kan, is het eenvoudig om contact te zoeken met een ander uit deze groep om te ruilen. Gaat het om een andere taak of lukt het ruilen echt niet, dan kan onze coördinator clubtaken (clubtaak@levitasgymdance.nl) je helpen om een oplossing te vinden.

Wat als ik helemaal geen clubtaak wil doen?

Als je er als Levitaslid voor kiest geen clubtaak te doen, geldt de contributiekorting niet voor jou. In dat geval betaal je de reguliere contributie en dat betekent een opslag van € 70,- per sporter per jaar op je contributie. Bedenk wel: hoe meer mensen een clubtaak doen, hoe minder vaak iedereen nodig is en dat vermindert de belasting van alle leden.

Lidmaatschap-folder

> Download hier direct de folder handout lidmaatschap (pdf), waarin de belangrijkste informatie over sporten bij Levitas bij elkaar.