Opzeggen

Je gaat ons verlaten? Dat vinden we jammer!

Zowel het aangaan als het opzeggen van het lidmaatschap doe je schriftelijk bij de ledenadministratie (leden@levitasgymdance.nl) door het sturen van een email. Zolang je niet schriftelijk hebt opgezegd maakt Levitas kosten en betaal je contributie. Bij Levitas is het vier keer per jaar mogelijk op te zeggen, dus ook in de loop van een seizoen.

De opzegdata zijn 1 augustus (uiterlijk voor 1 juli doorgeven), 1 november (uiterlijk voor 1 oktober doorgeven), 1 februari (uiterlijk voor 1 januari doorgeven) en 1 mei (uiterlijk voor 1 april doorgeven).

Hieronder volgt een nadere toelichting hierop.

Levitas heeft het sportseizoen (1 augustus – 31 juli) administratief opgeknipt in vier termijnen. Deze termijnen gelden voor de facturering en ook voor het opzeggen:

  • Aug-sept-okt (Termijn 1)
  • Nov-dec-jan (Termijn 2)
  • Feb-mrt-apr (Termijn 3)
  • Mei-jun-jul  (Termijn 4)

Per periode is opzegging mogelijk, tot één maand voor de start van elke periode (dus voor 1 juli, 1 oktober, 1 januari en 1 april).  Bij opzegging na die datum, betaalt u de betreffende periode van drie maanden nog contributie. Om dit te verduidelijken, hebben we onderstaand twee voorbeelden uitgewerkt:

Voorbeeld 1: opzeggen per nieuw schooljaar

Gewenste stopdatum Opzegging ontvangen Contributie betalen t/m
Augustus 30 juni of eerder 31 juli
Augustus 15 juli 31 oktober

Voorbeeld 2: opzeggen per nieuw kalenderjaar

Gewenste stopdatum Opzegging ontvangen Contributie betalen t/m
Januari 31 december of eerder 31 januari
Januari 15 januari 30 april

Waarom dit beleid?

Bij het turnen is de omvang van de verschillende turngroepen bepalend voor het inplannen van de lessen (aantal groepen) en voor het inhuren van de daarvoor benodigde trainers. Daarnaast moet Levitas voor elke sporter in periodes van drie maanden contributie betalen aan de turnbond, de KNGU. 

Let op: bij een betalingsachterstand accepteren we een opzegging pas nadat de openstaande facturen zijn betaald.

Ledenadministratie: leden@levitasgymdance.nl 

Lidmaatschap-folder

> Download hier direct de folder handout lidmaatschap (pdf), waarin de belangrijkste informatie over sporten bij Levitas bij elkaar.