Gymkids 4-6 jaar

Kan je kind niet genoeg krijgen van klimmen en klauteren? Raakt je kind niet uitgekeken op het spelen met ballen? Of is je kind misschien heel voorzichtig? Kom dan bewegen bij de Gymkids lessen van Levitas! 

Spelen = leren

De Gymkids lessen zijn een algemene voorbereiding op sport, er wordt geoefend aan heel veel motorische vaardigheden. Zo leren de kinderen klimmen en klauteren, balanceren en rollen maar ontwikkelen zij ook balvaardigheid en oog-hand-coördinatie.  

De trainers van Levitas proberen aan de bewegingsbehoeften van elke kleuter te voldoen. Elk kind is anders: de één vindt over de kop gaan spannend, de ander vindt gooien en vangen lastig. De één heeft hoogtevrees en een ander is nergens bang voor. 

De les

Jonge kinderen leren door te spelen. De les start en eindigt meestal met een spelletje voor de hele groep. Daartussen wordt in kleine groepjes gewerkt met materialen en op de toestellen. Al deze onderdelen worden spelenderwijs aangeboden. Daarnaast leren de kinderen samen te spelen. Soms moet je op je beurt wachten of samen delen met het materiaal, ook aan deze vaardigheden wordt aandacht besteed. 

Gymkids methode

Levitas hanteert bij haar lessen de Gymkids-methode van de KNGU. De methode waarborgt dat evenwichtig aan alle relevante motorische ontwikkelingen van het kind wordt gewerkt.  

Dagen en tijden

De kleinste kinderen gymmen bij Levitas op de volgende dagen en tijden:

  • Donderdag 15:00 - 16:00 uur in Wijk bij Duurstede (turnhal) 4-6 jaar (groep 1 & 2)
  • Zaterdag 10.00 - 11.00 uur in Wijk bij Duurstede (turnhal) 4-6 jaar (groep 1 & 2)

Proefles?

Proeflessen zijn volop mogelijk bij Levitas, je bent van harte welkom!

Je kunt bij ons twee gratis proeflessen volgen om te zien of je het leuk vindt en lid wil worden. Voordat je een proefles doet, kun je een ons aanmeldformulier invullen met de naam, geboortedatum, sportkeuze en geslacht van de sporter.

Wil je weten wanneer we welke lessen aanbieden? In het rooster (pdf) zie wanneer we welke groepen aanbieden.