Levitas-succes bij plaatsingswedstrijd regio Mid-West

201704_plaatsingswedstijd.jpg04 april 2017

Afgelopen zaterdag organiseerde Levitas de tweede plaatsingswedstrijd van de regio's Noord-Holland én Midden-Nederland. Deze twee regio's vormen samen het district Mid-West. Vanuit dit district mogen er in iedere leeftijdscategorie in de vierde divisie slechts zes turners doorstromen naar de landelijke finale. Deze wedstrijd was het enige plaatsingsmoment hiervoor.

De turners van Levitas deden het bijzonder goed! Totaal hebben zes turners zich geplaatst voor het NK!

Bij de jongste deelnemers, de benjamins, is er nog geen landelijke finale. Hier had Levitas twee deelnemers: Enzo van Wijnbergen kreeg hier een gouden medaille omgehangen. Quinn Steinmann eindigde als 5e.

Vervolgens de allergrootste categorie: instap. Hier heeft Levitas maar liefst zeven deelnemers. Nolan Meinders, Thomas van Vliet, Rinne Koken, Kyan Westerhoff en Lucas van de Giessen turnden goed maar konden geen aanspraak maken op een NK-ticket. Joris Ursum gaat Levitas vertegenwoordigen op het NK.

Bij de pupillen kwam de allergrootste verassing: Bram Overeem behaalde na een prachtige wedstrijd een gouden medaille en ook hij mag naar het NK in Amsterdam!

In de categorie Jeugd waren de vruchten zuur. Jelle van de Ven, Lars Krijgsman, Pepijn van Kooten Niekerk, Joep Haak en Tycho van den Anker kwamen in deze categorie in actie. Voor de laatste drie was er zicht op een NK-ticket, maar door enkele slordigheidsfoutjes en een goede wedstrijd van de tegenstanders zat het er deze keer niet in.

Heel anders was dat voor de Junioren van Levitas. Hier is het aantal deelnemers minder groots, waardoor een ticket voor het NK bij aanvang al bijna opgehaald kon worden. Alle vier de junioren hebben zich geplaatst. Julian Smith, Mees Kooring, Ynte la Rivière en Lars de Boer mogen ook naar Amsterdam.

« Terug naar nieuwsoverzicht