Turnen jongens/ heren

Heb jij Epke Zonderland zien vliegen om de rekstok en denk je: 'dat wil ik ook wel!' of hoor je steeds van je ouders dat je voorzichtig moet zijn als je weer ondersteboven op de bank hangt of rare toeren uithaalt in de speeltuin? Dan is turnen bij Levitas wat voor jou!

Binnen het jongensturnen richt Levitas zich op toestelturnen. Voor jongens staan daarin zes toestellen centraal, te weten: vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rek. Aan de hand van het Nationale Turnsysteem van de KNGU wordt de jeugd opgeleid tot turner.

De turnles

De turnlessen starten met een inleiding waarin wordt gewerkt aan de fysieke basisvoorwaarden. Na de inleiding wordt gewerkt op de toestellen en tot slot wordt de les beëindigd met een kleine afsluiting.

Recreatief- of wedstrijdturnen

Gekozen kan worden voor recreatief turnen of wedstrijdturnen. Bij recreatief turnen wordt tot 12 jaar in leseenheden van 1 uur getraind en is plezier in motorische ontwikkeling de belangrijkste drijfveer. Recreatieve turners kunnen deel nemen aan clubwedstrijden en alle activiteiten van de activiteitencommissie.

Bij wedstrijdturnen wordt getraind in leseenheden van 2 uur uur, minstens twee maal per week met als doel aansluiting te vinden met de regionale en nationale competities. Naast plezier is ook de competitie een extra motivator. Meestal wordt begonnen met recreatief turnen. In overleg zijn verschuivingen van recreatief turnen naar wedstrijdturnen en andersom mogelijk.