Turnen wordt steeds populairder onder jongens. Met Epke Zonderland als grote voorbeeld gaan steeds meer jongens turnen. Je traint om sterker en leniger te worden, maar vooral ook om veel plezier te hebben! 

Hoe trainen we? 

Iedereen kan trainen op zijn eigen niveau. Het maakt niet uit of je nu nog geen koprol kunt of juist je salto al onder de knie hebt.  

De jongste turners trainen vooral op voorgeschreven oefeningen waarin de basis van het heren turnen gelegd wordt. Vanaf 12 jaar kun je net als Epke Zonderland je eigen oefening maken met verschillende elementen. 

Wat trainen we? 

Bij het heren turnen hebben we zes verschillende toestellen waar we op trainen:  

  • Vloer  

  • Voltige  

  • Ringen  

  • Sprong  

  • Brug  

  • Rek  

Naast deze toestellen wordt er ook gebruik gemaakt van andere toestellen in de trainingen als extra trainingshulpmiddel zoals de grote trampoline, airtumblingbanen en elastieken.

De les

De les begint altijd met presentie en uitleg van de training. Na deze inleiding begint de warming-up en fysieke voorbereiding op de training. Daarna gaan we in kleine groepen trainen op de toestellen. Aan het einde van de les sluiten we gezamenlijk af. Sinds 2015 hebben we een fantastische turnhal. We hebben bijvoorbeeld een grote trampoline, drie schuimbakken en een grote wedstrijdvloer tot onze beschikking. Ook zijn er voor elk toestel meerdere plekken in de zaal waar je kunt trainen. 

Meedoen?

Je kunt gewoon naar een les toegaan. Ieder potentieel lid bij Levitas heeft recht op twee proeflessen. Het is ook altijd prettig als je aangeeft dat je komt. Check het rooster voor de tijden.

Nog vragen? Onze train(st)er helpt je graag verder!