Damesturnen

Soepel, vlot, technisch perfect en met veel plezier. Zo voer je als turnster op de toestellen je oefeningen uit. Je traint om lenigersoepeler en behendiger met je lichaam te worden. Die souplesse en dat plezier in turnen kun je krijgen als je lid wordt van Levitas.

Ieder niveau

Ieder meisje kan meedoen aan turnen. Je hoeft nog geen Sanne Wevers te zijn maar je kunt er wel voor trainen. Je kunt kiezen voor recreatie- of wedstrijdturnen. Er zijn verschillende niveaus, dus voor ieder meisje aanbod op maat. Je kunt ook altijd meedoen aan wedstrijden zoals de onderlinge wedstrijden of wedstrijden op plaatselijk of regionaal niveau. 

Vier toestellen

Bij het dames turnen staan vier toestellen centraal: 

  • Sprong 

  • Brug met ongelijke liggers 

  • Balk 

  • Vloer 

Daarnaast worden ook hulptoestellen gebruikt zoals grote trampolines, airtumblingbanen en elastieken.

De les 

De les begint met presentie en uitleg wat we gaan doen. Na de eerste minuten volgt de inleiding met een warming-up en fysieke voorbereiding (kracht, lenigheid en vormspanning). Daarna gaan we in kleinere groepen, maar soms ook gezamenlijk, uiteen naar de toestellen. We eindigen met een afsluiting en in sommige gevallen met een spelletje, zoals een wedstrijd wie het langst in handstand blijft staan.

Meedoen?

Je kunt gewoon naar een les toegaan. Ieder potentieel lid bij Levitas heeft recht op twee proeflessen. Het is ook altijd prettig als je aangeeft dat je komt. Check het rooster voor de tijden.

Nog vragen? Onze train(st)er helpt je graag verder!