Recreatieve lessen

De standaardlessen (1 uur) zijn als volgt opgebouwd:

Inleiding / warming-up:

  • Presentie, uitleg inhoud les
  • circulatie warming-up
  • fysieke voorbereiding: kracht, lenigheid, vormspanning/coördinatie-oefeningen

Kern van de les:

Oefenen op de toestellen (zie uitleg hieronder)

Afsluiting:

Evaluatie en/of een kort ontspannend spel

In de kern van de les wordt hoofdzakelijk gewerkt aan de 4 toestellen die de meerkamp bij de dames vormen: sprong, brug, balk en vloer. Soms bouwen we elementen in kleine stapjes en op oefensituaties op, soms werken we aan combinaties of hele oefeningen op de wedstrijdsituatie. Een deel van de lessen wordt ook besteed aan andere onderdelen, bijvoorbeeld trampolinespringen.

Bij alle toestellen volgen we de KNGU-oefenstof. Dit zijn 17 niveaus, oplopend van makkelijk (17) naar moeilijk (1). Om te komen tot de beheersing van de wedstrijdoefenstof, hebben we daarnaast ook een eigen Levitas-leerlijn ontwikkeld. Iedere turnster turnt op haar eigen niveau. Binnen de lessen wordt ook zo veel mogelijk gewerkt met groepjes van hetzelfde niveau.

Wedstrijdgroepen

De standaardlessen (1,5 of 2 uur) zijn als volgt opgebouwd:

Inleiding / warming-up:

  • Presentie, uitleg inhoud les
  • circulatie warming-up
  • fysieke voorbereiding: kracht, lenigheid, vormspanning/coördinatie-oefeningen

Kern van de les:

  • Verbeteren basisvaardigheden (bv. ballet of inslijpen/perfectioneren basiselementen)
  • Oefenen op de toestellen (zie uitleg hieronder)
  • Afsluiting: evaluatie en cooling-down

In de kern van de les wordt hoofdzakelijk gewerkt aan de 4 toestellen die de meerkamp bij de dames vormen: sprong, brug, balk en vloer.Soms bouwen we elementen in kleine stapjes en op oefensituaties op, soms werken we aan combinaties of hele oefeningen op de wedstrijdsituatie.

Een deel van de lessen wordt ook besteed aan andere onderdelen, bijvoorbeeld trampolinespringen. Bij alle toestellen volgen we de KNGU-oefenstof. Dit zijn 12 niveaus, oplopend van makkelijk (17) naar moeilijk (1). Om te komen tot de beheersing van de wedstrijdoefenstof, hebben we daarnaast ook een eigen Levitas-leerlijn ontwikkeld. Iedere turnster turnt op haar eigen niveau. Binnen de lessen wordt ook zo veel mogelijk gewerkt met groepjes van hetzelfde niveau.