Dames behalen medailles in regiofinale!

201706_dames02.jpg07 juni 2017

Afgelopen zaterdag was de regiofinale voor de 6e divisie en D3. In de tweede ronde kwam Levitas naar voren met vier zelfverzekerde en enthousiaste turnsters. Manouk en Jippe kwamen uit in divisie 6, jeugd H.

Voor Jippe is dit haar eerste wedstrijdseizoen wat meteen bekroond werd met een mooie 10e plaats op de finale. Manouk had een stabiele wedstrijd en ondanks een wankelige balk, mocht zij toch nog de vijfde medaille binnen halen! Een hele mooie wedstrijd.

Milou en Esmée kwamen in dezelfde ronde uit voor senior niveau F. Het eerste jaar senior voor deze meiden. Een stabiele wedstrijd waarbij de kip op brug bij allebei gelukt is. Prachtige vloeroefeningen hebben ze getoond, met een mooie uitstraling en strakke landingen. Bij de prijsuitreiking mocht Milou als eerste het hoogste blok beklimmen als regiokampioen. Esmee heeft op de vierde plaats een bronzen medaille mogen ontvangen. Een super goed resultaat van alle meiden!

In de derde ronde had Levitas één turnster in D3, pupil 1. Sietske heeft helaas een val op balk gehad, maar verder een hele strakke wedstrijd geturnd. Op ieder toestel was een zeer strakke oefening. Dit is beloond met de 23e plaats. 
De meiden hebben dit seizoen keihard getraind en het is fijn dat dit er op de wedstrijd ook uit is gekomen. Nu vol enthousiasme verder trainen voor volgend seizoen.

In de laatste ronde was het de beurt aan Vera en Paulien (junior G) om te laten zien wat zij in huis hadden. De dames begonnen op vloer. Voor Vera is dit haar sterkste onderdeel en dat liet ze ook maar zien met een meer dan verdiende 12,100 eindigde hier zelfs op de 2e plek.
Paulien had voor deze wedstrijd als doel om arabier flikflak te springen op vloer. En dit doel is meer dan gehaald wat liet Paulien een plaatje van een arabier flikflak zien. Na de vloer lieten de dames twee prima sprongen zien. En twee prachtige brug oefeningen.

Als laatste hadden de dames de balk voor beide dames toch wel het engste onderdeel. Maar beide lieten twee prima oefeningen zien zonder grote wiebels en geen vallen, waar beide meiden erg blij en opgelucht mee waren . Paulien werd hier zelfs beloond met een 10,250 wat de 2e plek op dit toestel betekende.

Na een spannende wedstrijd werd Vera 11e van de 28 meiden en werd bij Paulien de welverdiende bronzen medaille omgehangen.

« Terug naar nieuwsoverzicht