Daniël Giesing Nederlands Kampioen!

daniel_ned_kamp_2017.jpg12 juni 2017

WAALWIJK - Dit weekend was het NK Turnen Heren, zowel de meerkamp als ook de toestelfinales. Vier Levitassers hadden zich via de achtste, kwart en halve finales geplaatst voor deze eindronde.

Op zaterdag was de meerkampfinale. Daniël Giesing en Thom van Hemert kwamen hier in actie. Voor beide was het podium buiten bereik en was het behalen van deze finale al een fantastische prestatie. Tussen de beste turners van Nederland knalde de mannen prachtige oefeningen er uit. Thom liet zeer veel nieuwe elementen zien. Een reuzenzwaai gevolgd door een dubbele salto achterover van rekstok, een halve schroef en extra streksalto op vloer, een transport over het voltigepaard gevolgd door een nieuwe, moeilijkere afsprong en zowel bij ringen als brug een hoeksalto voorover met halve draai.

Zondag begon het echte feest: de toestelfinales. Hierin liet Daniël Giesing zien de koning van de brug te zijn. Hij werd in de categorie met het allergrootste deelnemersveld Nederlands Kampioen op dit toestel!

Daarna was het voor de turner uit Wijk bij Duurstede nog niet klaar: ook in zijn tweede toestelfinale kreeg hij een medaille omgehangen. Zilver op voltige. Met een grote grijns en twee medailles rijker vertrok hij uit Waalwijk.

Voor de drie oudere mannen was de opdracht stukken moeilijker. Wilco turnde een voortreffelijke ringen-oefeningen, maar kwam nog te kort voor het eremetaal en eindigde op de vijfde plek. Michiel knalde een simpele maar zeer strakke vloeroefening er uit waarmee hij vierde van Nederland werd. Vervolgens mocht Thom nogmaals voluit gaan op rekstok. Helaas ging het duidelijk minder dan de dag ervoor. Zaterdag stond hij in één keer stil na zijn dubbele salto, zondag moest hij door de knieën en viel hij daardoor ook van het podium. Vervolgens nam hij direct revanche door op vloer de bronzen medaille te winnen. Michiel sloot het weekend af op brug. Net als Wilco aan ringen turnde hij een strakke oefening maar waren de andere turners ditmaal beter.

Al met al was het een weekend om zéér tevreden over te zijn! Goud, zilver én brons voor de Levitas mannen.

« Terug naar nieuwsoverzicht