Gymkids en turnen in Cothen

Bij Levitas geloven wij dat bewegen er aan bijdraagt dat je je lekker in je lijf voelt. Of je nu jong of oud bent, je recreatief wilt sporten of voor de competitie gaat. Alle ingrediënten zijn bij Levitas beschikbaar. Daarbij willen we graag de sport dicht bij de leden brengen en dat doen we ook in Cothen. In Cothen bieden we zowel de disciplines Gymkids voor de kleinsten en Turnen voor de basisschoolleeftijd.

Gymkids

Kleuters hebben plezier in bewegen. Elke stoeprand of bank nodigt hen uit om te bewegen, te spelen en te ontdekken. De kleuter maakt een enorme ontwikkeling door, waarbij deze drang tot bewegen erg belangrijk is. Thuis kunnen kinderen niet altijd alle energie kwijt en zijn niet de veilige toestellen aanwezig.

Bij Gymkids leren we kinderen op een spelende manier motorisch te ontwikkelen. Elk kind is anders; het ene kind is bang om over de kop te gaan, het andere kind heeft hoogtevrees en weer een ander kent geen vrees. Levitas hanteert bij haar lessen de Gymkids-methode van de KNGU. De methode waarborgt dat evenwichtig aan alle relevante motorische ontwikkelingen van het kind wordt gewerkt.

Turnen

In Cothen kun je turnen vanaf 6 jaar. Hierin staan voor de meisjes de toestellen sprong, brug, balk en vloer centraal. Jongens hebben naast sprong en vloer ook ringen, rekstok, brug en voltige (paard met beugels) en geen balk en brug met ongelijke liggers.

Bij het aanleren worden ook veel andere hulptoestellen gebruikt, zoals trampolines en airtumblingbanen. Twee maal per jaar is er een regionale wedstrijd waar met de kinderen naar toe gewerkt wordt.

Waar moet ik zijn?

In Cothen geeft Levitas de volgende lessen in de Sporthal Rijnsloot:

  • Maandag 16.00 - 17.00 uur Gymkids o.l.v. Lars
  • Maandag 17.00 - 18.00 uur Turnen jongens o.l.v. Max
  • Maandag 17.00 - 18.00 uur Turnen meisjes o.l.v. Lars
  • Zaterdag 09.00 - 10.00 uur Turnen meisjes groep 3-5 o.l.v. Marit
  • Zaterdag 10.00 - 11.00 uur Turnen meisjes groep 6-8 o.l.v. Marit