Het sportklimaat bij Levitas: plezier in bewegen staat centraal

05 mei 2021

Rapport Ongelijke Leggers - april 2021Afgelopen week verscheen het onderzoeksrapport ‘Ongelijke leggers’ dat in opdracht van de KNGU in kaart brengt wat de aard en omvang is van grensoverschrijdend gedrag in de gymsport. Dit rapport beschrijft allerlei situaties, van vervelend tot schrijnend, die zich in het verleden hebben voorgedaan in de gymsport.  

Bij Levitas staat het belang van de sporter als persoon al heel lang centraal. Wij zien het als onze missie om te helpen mensen (jong en oud) beweegplezier en zelfvertrouwen mee te geven en kinderen goed groot te laten worden en we gebruiken de gymsport hiervoor als middel. Uiteraard spelen ouders en bijvoorbeeld scholen een veel grotere rol in de ontwikkeling van kinderen, toch zijn we ons als sportclub bewust van onze invloed. 

Onze missie zit verweven in onze aanpak. We weten dat er veel verschillen zijn tussen clubs. Wij willen meer zichtbaar maken en beschrijven hoe wij naar onze gymsport kijken en welke keuzes wij maken. 

Heel graag schetsen wij globaal hoe Levitas zorgt voor een zo goed mogelijk pedagogisch sportklimaat, waarin sporters zich op een plezierige manier kunnen bewegen. Dit doen we op een speciale pagina op onze website: https://www.levitasgymdance.nl/over-ons/sportklimaat-levitas. We willen deze webpagina de komende tijd verder aanvullen, zodat er een steeds completer beeld ontstaat. Overigens is het natuurlijk ook voor ons mogelijk om verder te verbeteren op dit punt. Ook daarmee gaan we de komende tijd aan de slag. Heb je feedback of andere input voor ons of wil je over dit onderwerp meedenken? Neem dan contact met ons op, je melding of input is van harte welkom!

« Terug naar nieuwsoverzicht