Special gym

Special gym is gym voor kinderen met een verstandelijke of fysieke beperkingBijvoorbeeld kinderen met het downsyndroom of een autistische stoornis. De les wordt vanuit een breedmotorische sportvoorbereiding ingestoken waarbij veel gebruik wordt gemaakt van toestellen. Het niveau in de groep loopt sterk uiteen en individueel zal gekeken worden welke bewegingsdoelen haalbaar zijn.

Doelgroep 

Kinderen met een verstandelijke of fysieke beperking vanaf 6 jaar. Niveau (z)mlk-school. Kinderen met een verstandelijke beperking hebben vaak (grotere) motorische beperkingen. Ook dan wil Levitas graag met jou kijken of de leerling kan meedoen in de special-gymles. Kinderen met veel motorische mogelijkheden kunnen ook uitgenodigd worden om in de reguliere turnlessen mee te doen. Plezier in beweging en de omgang met elkaar zijn kenmerkend voor deze groep. Binnen de lessen is extra assistentie aanwezig om individueel de begeleiding af te stemmen. 

Dag en tijd

Special gym kun je bij ons doen op de volgende dag en tijd:

  • Woensdag 16:30-17:30 in Wijk bij Duurstede (gymzaal)

De les

De lessen hebben dezelfde indeling als reguliere gym- en turnlessen. Na een warming-up wordt veelal gewerkt aan toestellen en met materiaal. Aan het einde is er een gezamenlijk afsluitend spelletje.

Meedoen?

Bij Special Gym is contact vooraf belangrijk. Vervolgens kun je gewoon naar de lessen toegaan. Ieder potentieel lid bij Levitas heeft recht op twee proeflessen. Nog vragen? Kijk dan op onze website, facebook of loop naar de train(st)er. 

Je bent van harte welkom voor een proefles.