Betalen en facturen

Een vereniging als Levitas maakt veel kosten om leden te kunnen laten sporten. Denk hierbij aan het huren van de zaal, het uitbetalen van trainers en het up to date houden van de materialen en toestellen. Om deze kosten te dekken, betalen de leden contributie aan Levitas. De meeste kosten betaalt de vereniging vooruit. Om te voorkomen dat we ‘geld tekortkomen’ is het belangrijk dat leden hun contributiefactuur tijdig betalen.

Wij factureren de contributie voor het sporten bij Levitas in vier termijnen. Dit doen we zodat leden tussentijds hun aantal sporturen kunnen veranderen en de kosten kunnen spreiden over het jaar.

Vaste factuurmomenten

Levitas hanteert met ingang van het seizoen 2017-2018 vaste factuurmomenten voor de vier termijnen waarin we de contributie factureren:

  • Rond 1e week september: termijn 1 (aug-sept-okt, basiscontributie + lesgeld + bondscontributie)
  • Rond 1e week november termijn 2 (nov-dec-jan, lesgeld + bondscontributie)
  • Rond 1e week februari: termijn 3 (feb-mrt-apr, lesgeld + bondscontributie)
  • Rond 1e week mei: termijn 4 (mei-jun-jul, lesgeld + bondscontributie)

Betalingstermijn en herinneringen

De betalingstermijn die voor de facturen geldt, is twee weken. Binnen die tijd moet de factuur betaald zijn, anders volgt een herinnering. Mocht betaling alsnog uitblijven, dan verhogen we de factuur met € 10,-. Het kan niet zo zijn dat mensen die weigeren te betalen, toch gebruik blijven maken van de lessen van Levitas. Bij langere tijd niet-betalen gaan we daarom over tot schorsing van het lidmaatschap.

Automatische incasso?

Vier factuurmomenten per jaar betekent dat leden viermaal in het jaar een overboeking moeten doen. Het komt weleens voor dat deze overboeking even blijft liggen of over het hoofd wordt gezien. Wij zouden dan ook het liefst de mogelijkheid bieden om te betalen via automatische incasso. Dat vergt vele voorbereidingen en voorzieningen in ons systeem en in samenwerking met de bank en is daarom helaas nog niet mogelijk. Hier werken we echter wel aan. We hopen met ingang van het seizoen 2018-2019 automatische incasso aan te kunnen aanbieden.