Succesvolle 1/8 finale heren!

20180310-levitas-turnen-heren-achtste-finale.jpg10 maart 2018

ZIERIKZEE - Vandaag hebben vijf heren van Levitas hun eerste landelijke wedstrijd gehad; de 1/8 finale. Allen zijn zij door hun prestaties door naar de volgende ronde. Daarnaast mochten Thom van Hemert en Michiel Jansen zelfs op het podium plaatsnemen.

Allereerst was het de beurt aan de junioren; Max Lissone en Thom van Hemert. Enkele foutjes op vloer en voltige hielden Max af van een topklassering. Thom turnde voortreffelijk. Zijn hoogtepunt was een perfecte dubbelsalto van rekstok. Maar ook zijn andere oefeningen waren van topniveau, waardoor hij na zes toestellen het goud in ontvangt mocht nemen.

Daarna kwamen de senioren: Wilco van Noort, Luc van Hemert en Michiel Jansen. Voor hen was de voorbereiding niet optimaal, waardoor de verwachtingen niet hoog waren. Gelukkig is doorstroming voor hen normaal geen probleem. Door een aantal afmeldingen was deze zelfs zo goed als zeker en konden zij vrij turnen.

Wilco nam op voltige risico door een moeilijk rugwaarts transport element in zijn oefening te doen, die nog niet constant is. Dit element lukte, maar hierna was hij uit balans en moest hij het toestel toch nog voortijdig verlaten. Zijn ringenoefening was ook iets minder. De andere vier toestellen waren stabiel en strak, waardoor hij alsnog een prima meerkampcijfer haalde. Luc en Michiel turnden beide vijf toestellen top, waarna hun angstgegner rek zou uitmaken of zijn in de buurt van het podium zouden komen. Beide turnden hun oefening ook hier uit waarna Luc op plek 4 en Michiel op plek 2 eindigde. Zo gingen er uiteindelijk twee medailles mee naar Wijk bij Duurstede maar vooral ook: vijf tickets voor de 1/4 finale!

« Terug naar nieuwsoverzicht