Levitas dames presteren goed in rayonwedstrijd!

feb18_damesrayon.jpg21 februari 2018

WIJK BIJ DUURSTEDE / AMERSFOORT - Op zaterdag 17 februari hebben een groot aantal turnsters van Levitas hun turnkunsten mogen tentoonspreiden op de 2e rayonwedstrijd in Amersfoort. Over 4 wedstrijdrondes verdeeld mochten 25 turnsters aan de bak.

In wedstrijdronde 1 mochten Steffie, Jill en Renske in Jeugd D1 schitteren. In de andere baan mochten in de Senior 6e divisie Frederique, Anouk en Sophie B. hun kunsten laten zien.

Steffie had zich de vorige wedstrijd al geplaatst voor de regiofinale en werd deze wedstrijd 4e met een knappe wedstrijd met voor het eerst kip en zolendraai op de brug laten zien. Renske is knap 2e geworden zelfs met een val van balk en een nette wedstrijd.

Voor Jill die grote stappen heeft gemaakt sinds de vorige wedstrijd met een bruggetje op vloer als nieuw element super veel vooruitgang laten zien, zeker op balk! Jill behaalde een hele knappe 8e plaats waar ze zeker trots op mag zijn. Voor hen zitten de voorrondes erop. Sophie B. heeft een goede wedstrijd geturnd met een mooie 2e plaatst. Frederique heeft helaas wat vallen moeten incasseren, Anouk helaas ook, zij werden respectievelijk 7e en 8e.

Wedstrijdronde 2 mochten Lieke (jeugd 2 div 6), Floortje en Jippe (junior 6e div). Lieke heeft deze wedstrijd prima geturnd en voor het eerst zelf een overslag over de pegasus gedan. Floortje heeft een superwedstrijd geturnd, met de hoogste score op vloer en balk. Een knappe 3e plaats als gevolg. Jippe heeft helaas hier en daar wat vallen moeten incasseren, maar alsnog een knappe7e plek. Voor deze meiden zitten de voorrondes erop, afwachten of ze door mogen naar de regiofinale.

Wedstrijdronde 3 was het de beurt aan een grote groep van Levitas, Esmée dG, Milou en Paulien in de 5e divisie senior en in de andere baan, de dames in Pupil 2 D1; Fiene, Zoë, Isis, Esmee dK en Bo. Voor Paulien is dit het eerste jaar als senior en zelfs met een val van balk een knappe 4e plaats. Esmée dG had een zeer stabiele wedstrijd, waarbij op brug allebei haar kippen lukte, een knappe 6e plek in een groot deelnemersveld. Milou begon met een afsprong van brug die ze stickte en behaalde een 1e plaats op balk. Hiermee werd ze uiteindelijk 3e.

Fiene had en goede wedstrijd, helaas een val met de opsprong op balk, knappe 8e plek. Zoë een stabiele wedstrijd, alles geturnd, hier en dar kan het nog wat netter. Nette 10e plaats. Isis had 3 nette toestellen helaas op balk wat foutjes maar toch een knappe 12e plaats. Esmee dK heeft heel hard gewerkt om alle elementen te kunnen zoals voor het eerst arabier flikflak gesprongen op vloer, 17e is de plaats waar zij geëindigd is. Bo heeft een rommelige wedstrijd geturnd, niet haar dag, maar wel weer een knappe arabier flikflak geturnd die de laatste weken toch best eng was, met een 18e plaats een redelijk resultaat.

In de laatste ronde mogen nog 6 turnsters aantreden. In de ene baan, Minthe en Nika in Jeugd2 divisie 5 en in de andere baan Sanne, Julia W, Julia S en Manouk in Junior 5e divisie. Minthe heeft een comeback na een lange blessure met een prima eerste wedstrijd, 5e plaats. Nika heeft de beste score op sprong van iedereen, maar helaas een duur foutje op balk door het vallen met de radslag toch nog een knappe 6e plaats.

Knappe wedstrijd van iedereen, op naar de regiofinale voor sommige, voor anderen nog een rayonwedstrijd. Succes met de voorbereidingen dames!

« Terug naar nieuwsoverzicht