Levitas turners plaatsen zich voor nationale wedstrijden!

feb18_jongens_01.jpg13 februari 2018

UTRECHT / WIJK BIJ DUURSTEDE - Afgelopen zaterdag was de tweede kwalificatiewedstrijd voor de turners in de voorgeschreven oefenstof in de 4e divisie en hoger.

Voor Levitas kwamen er 14 turners in actie. Zij lieten allemaal zien gegroeid te zijn sinds de eerste wedstrijd in december. Uitgezonderd onze benjamins Bjorn en Bram ging deze wedstrijd vooral om de plaatsing voor de nationale wedstrijden.

De doorstroming is nog niet definitief bekend, maar onze lijstjes met potlood en papier leverde de volgende resultaten op:

Quinn Steinmann (9e) en Thomas van Vliet (5e) kwamen net te kort om zich te plaatsen. In deze categorie stromen maar 4 van de 21 turners door naar de landelijke finale. Rinne Koken was met zijn gouden medaille van de vorige wedstrijd al zeker van plaatsing. Deze keer kon hij zodoende wat meer uitproberen. Dit leverde hem het brons op. Op 26 mei turnt hij zijn landelijke finale in Leek.

In de 3e divisie plaatsten Nolan Meinders, Lucas van de Giessen, Kyan Westerhof en Enzo van Wijnbergen zich voor de landelijke 1/4 finale. Hidde Schouwstra en Daan van Wieringen kwamen hier nog te kort. Voor hen is het individuele seizoen afgelopen.

In de 2e divisie vertegenwoordigde Joris Ursem Levitas. Ook hij heeft zich na een voortreffelijke wedstrijd geplaatst voor de landelijke 1/4 finale.

Bij de pupillen 4e divisie was Levi van Wijnbergen oppermachtig. Hij stond wederom op de hoogste trede van de het podium. Rens Feringa turnde ook deze wedstrijd zeer goed. Toch zijn de vruchten zuur voor hem. Met een zesde plaats als beste resultaat staat hij uiteindelijk achtste op de lijst, waar er zeven turners richting de landelijke finale mogen.

Het seizoen is nog voor geen van allen afgelopen. Op 12 mei komen alle heren nog in actie tijdens een teamwedstrijd. Levitas is hier met 9 teams en 39 turners hofleverancier.

« Terug naar nieuwsoverzicht