Levitas mannen turnen goed in thuiswedstrijd

jan2018_heren.jpg15 januari 2018

WIJK BIJ DUURSTEDE - Afgelopen zaterdag organiseerde Levitas de tweede districtswedstrijd. Deze wedstrijd was enkel voor alle turners in de keuze-oefenstof. Er kwamen daardoor geen turners jonger dan 12 jaar in actie. In de Levitas turnhal turnde diverse niveaus: variƫrend van jeugdturners vijfde divisie tot en met senioren in de eerste divisie. Voor de liefhebbers en de leken was er een waar spektakel te bewonderen.

Levitas behaalde in totaal zeven medailles:

Wilco van Noort, Mees Kooring en Bram Overeem waren de beste in hun categorie. Luc van Hemert, Kars Roeterd en Jelle van de Ben behaalde zilver. Julian Smith kreeg een bronzen medaille omgehangen.

Voor de meeste Levitassers was deze wedstrijd een voorbereiding op de landelijke wedstrijden. Emiel Nortier, Tycho van den Anker, Mees Kooring, Julian Smith, Ynte la Rivière en Kars Roeterd waren door hun resultaat op 16 december in Beverwijk al geplaatst voor de landelijke finale. Voor de turners in de derde divisie; Luc van Hemert, Wilco van Noort, Thom van Hemert en Max Lissone was dit wedstrijd die los staat van hun landelijke cyclus.

Joep Haak, Tijn van Beek en Jin Jelier hadden nu een tweede kans op een ticket voor de landelijke finale. Helaas konden zij hier ook deze keer geen aanspraak op maken. De concurrentie is hier voor hen nog te sterk.

Voor Bram Overeem en Jelle van de Ven was er juist weinig concurrentie in de vijfde divisie. Zij waren met afstand de beste in een klein deelnemersveld.

« Terug naar nieuwsoverzicht