NOS op bezoek bij Levitas om presentatie rapport Commissie de Vries

nos_logo.png12 december 2017

Je kunt het bijna niet gemist hebben: vandaag presenteerde Commissie De Vries haar onderzoeksrapport naar seksuele intimidatie en misbruik in de sport. Dat gebeurde in opdracht van sportkoepel NOC*NSF en Levitas kreeg een uitgebreide rol in de mediapresentatie van de NOS.

Vanmorgen nam de NOS-redactie contact op met onze vereniging met de vraag om opnames te maken van onze vereniging, in het kader van dit beladen onderwerp. Dat was uiteraard geen probleem en dat resulteerde al snel, na wat afstemming tussen bestuur, trainers en de redactie, in een volledige cameracrew die enkele uren opnames maakte in onze hal.


Opnames door NOS tijdens een training van de meisjesselectie met trainster Judy Maas

Tijdens onder meer het NOS Journaal van 18:00 en 20:00 uur wordt vanuit de Levitas-turnhal aandacht besteed aan het onderzoek.

-> Bekijk het item in het Journaal hier terug op www.npostart.nl

Levitas neemt dit onderwerp uiteraard ook bijzonder serieus. Veel aanbevelingen uit het rapport passen we in praktijk al ruimschoots toe. Naast een VOG-verplichting (verklaring omtrent gedrag) voor onze trainers en onze Veilig-sporten richtlijn zijn er diverse afspraken gemaakt en maatregelen genomen. In het item hoor je trainer Michiel Janssen hier verder op in gaan.


Trainer Michiel Jansen gaf NOS-presentatrice Kysia Hekster tekst en uitleg over Levitas. Goed gedaan!

Het rapport van Commissie de Vries (pdf) zullen we de komende tijd uitgebreid bestuderen en waar mogelijk zullen we aanvullend beleid maken en informatie verschaffen.


Klaas de Vries, voorzitter van de Commissie de Vries en oud-minister

-> Meer over het onderzoek op de website van NOC*NSF

« Terug naar nieuwsoverzicht