Turnhal huren of delen

Nader in te vullen

Meer info:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Senioren Gym

Levitas heeft voor Senioren al jaren een vast aanbod. De Senior groepen bestaan vaak al tientallen jaren en kennen een redelijk vaste samenstelling en veelal vaste tijden. Doordat Levitas een vereniging is kenmerken de lessen zich door:

 • Vaste groepen met een trouwe opkomst
 • Ontmoetingsplek met veel gezelligheid
 • Omzien naar elkaar. Ben je er niet, dan wordt je gemist.
 • Belasting op maat, gericht op het behoudt van een goede gezondheid en een sterk fysiek gestel

Nieuw dit jaar is dat de groepen met oudere leden gaan gymen in de turnhal. Hier is de vloer zacht en warm, zodat de doelgroep zich vrijer durft te bewegen. Levitas kent de volgende disciplines:

 1. Bodyshape 
 2. Keep-Fit Dames 
 3. Keep-Fit Heren Keep-Fit Heren 

seniorengym1

Beweegdiploma

Leer peuters en kleuters de fundamentals van bewegen en haal in 20 uur het Beweegdiploma! Vanaf 24 augustus is Levitas gestart met de eerste Beweegdiploma-lessen voor kinderen van 2 tot 6 jaar.

BeweegdiplomaNijntje

Waarom een Beweegdiploma voor kinderen

In de leeftijdsperiode van 2 tot 6 jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. In deze periode komen verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. De snelheid in geleiding van prikkels van spieren naar hersenen en omgekeerd neemt toe. Er ontwikkelt zich een verfijnde samenwerking tussen het gezichtszintuig, evenwichtszintuig en de sensoren in de spieren, pezen en gewrichten enerzijds en het zenuwstelsel anderzijds. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen.
Daarnaast is bewegen voor het jonge kind van groot belang om overgewicht tegen te gaan. Zodra het kind goed kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk.

Doordat in de lessen diverse vormen van bewegen en sporten aan de orde komen, kunnen deze jonge kinderen ook makkelijker hun keuze maken welke sport zij willen gaan beoefenen na het behalen van het beweegdiploma.
Levitas onderstreept dat natuurlijk en is van mening dat Turnen en Gym hier uitstekend op inspelen. Het zal Levitas niet zijn als we dit zomaar even zouden doen. Levitas heeft de ambitie om alle kinderen van Wijk bij Duurstede een beweegdiploma te laten halen Dit kan natuurlijk als lid van Levitas, maar ook voor kinderen op de scholen en kinderen die al lid zijn van een sportvereniging, wil Levitas de mogelijkheid bieden om dit beweegdiploma te halen.

Bekijk voor meer informatie de instructiefilmpjes van de KNGU

 1. Filmpje voor kinderen
 2. Filmpje voor ouders

Keurmerk BeweegdiplomaKinderheld nijntje Beweegdiploma

Levitas heeft het KNGU-keurmerk 'Beweegdiploma'. De KNGU ziet onder andere toe op het gebruik van het juiste lesmateriaal, regelmatige frequentie van de lessen en kwaliteit van technisch kader. Dat heeft hiervoor een cursus voltooid.

Beweegdiploma 1 en 2

Het beweegdiploma kent de niveaus 1 en 2. Kinderen vanaf 2 jaar (Ouder-KindGym) richten zich op Diploma 1 en kinderen vanaf 4 jaar (Gymkids) richten zich op Diploma 2.

Ook als afzonderlijke cursus

Om mee te doen aan het beweegdiploma hoef je geen lid te zijn van Levitas. Het is mogelijk om alleen voor een cursuscyclus "Beweegdiploma" te gaan. U ontvangt dan bij de start van de cursus een factuur. Levitas investeert graag in de beweging van jonge kinderen en biedt de cursus daarom voorlopig aan voor de aanmoedigingsprijs van € 80,- voor 20 lessen en het examen. Vindt uw kind gymen daarna nog steeds leuk, dan kan uw kind daarna ook nog lid worden en van alle andere Levitas-voordelen genieten.

Via enkele verenigingen en BSO's kan ook met korting de cursus gevolgd worden. Informeer hiervoor bij uw BSO of sportvereniging.

Hoe kan ik meedoen?

Meedoen met het beweegdiploma kan door je aan te melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of gewoon op de eerste les te komen van Ouder-Kindgym en Gymkids. U kunt ook hier het inschrijfformulier voor de cursuscyclus van het Beweegdiploma downloaden en invullen. Dit kunt u daarna inleveren bij de trainer. Locatie en tijdstippen van de lessen zijn te vinden in het rooster. Wacht niet te lang, want vol is vol. De lessen worden gegeven in de Turnhal.

Wilt u meer weten over het beweegdiploma? Mail dan met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor het maken van afspraken (namens BSO of vereniging) kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Dance

Dans is een sport, kunstvorm en een sociaal gebeuren in combinatie met muziek. Dans draagt bij aan een goede houding, conditie en sterk bewegingsapparaat. Dans is gezond en leuk om te doen en daarom is Dans bij Levitas een grote discipline. Levitas biedt op dit moment twee hoofdvormen van dans aan:

 1. Streetdance / Urban
 2. Klassiek ballet

10a

Levitas treedt met haar dansgroepen graag naar buiten. Of het nu is voor onze sponsors, koningennedag of Kleurrijk Wijk. Overal kunt u van onze dansers genieten. De klapper van de dansafdeling de jaarlijkse mini-show halverwege het seizoen en de eind-show. Hiervoor worden door vele vrijwillligers kleding gemaakt e inmiddels liggen er een aantal zolders vol. Een echt Theater wordt afgehuurd (meestal in Houten) en even waan je je een echte ster. Dat maakt Levitas bijzonder. Dansdromen waarmaken dat doen we als vereniging met elkaar.

Levitas beschikt over goed opgeleide dansdocenten.

Gymkids

Levitas ziet Gymkids als echte basissport. Op en top bewegingsscholing voor de leeftijdsgroep van 4 tot en met 6 jaar. Het ontwikkelen van de motoriek bij jonge kinderen is enorm belangrijk. Niet alleen vanwege het fysieke, maar ook het sociale aspect.

Kleuter2

Plezier in bewegen

Kleuters (4 t/m 6 jaar) hebben plezier in bewegen. Elke stoeprand, bank of iets dergelijks nodigt hen uit om te bewegen, te spelen en te ontdekken. De kleuter maakt een enorme ontwikkeling door, waarbij deze drang tot bewegen erg belangrijk is. Helaas hebben kinderen vaak te weinig ruimte om optimaal te kunnen bewegen of worden ze geremd door angstige ouders.

Bij kleutergymnastiek proberen wij aan de bewegingsbehoeften van elke kleuter te voldoen. Ja, van elk kind. Elk kind is anders; het ene kind is bang om over kop te gaan, het andere kind heeft hoogtevrees en weer een ander kent geen vrees.

Gymkidsmethode

Levitas hanteert bij haar lessen de Gymkidsmethode van de KNGU. De methode waarborgd dat evenwichtig aan alle relevante motorische ontwikkelingen van het kind wordt gewerkt.

Beweegdiploma

Nieuw voor deze groep is ook het kunnen behalen van het beweegdiploma vanaf 24 augustus 2015.

 meisje op ladder

Lesgever: Corine van Kats, Chantal Bootsma, Jacqueline Maarseveen

Locatie en tijdstip vindt u in het rooster

 

Subcategorieën